24-09-12

26 - 28 oktober 2012: Gezinsweekend

Van 26 tot 28 oktober organiseerde kwb-Maldegem een gezinsweekend.  Met 100 deelnemers werden we verwacht in De Linde te Retie. 

De Linde Retie.jpg

Op vrijdag werd gestart met een gezamenlijk aperitief aangeboden door het huis.  Het avondmaal (in buffetvorm) bood keuze uit  voorgerechten (salad bar) - soep - warm hoofdgerechtenbuffet vis/vlees - dessertbuffet en koffie.  Nadien volgde een "Dorpswandeling" met afsluiter in de bar.

De zaterdag begon met een uitgebreid ontbijtbuffet.  Om 9 u vertrokken we per auto voor een bezoek aan de priorij van Corsendonk met degustatie (o.a. van het gelijknamige bier).  Het  middagmaal bestond uit een uitgebreid broodjesbuffet met soep, koffie, thee en waters.  Daarna kon gekozen worden uit de' "Groesgoorpadwandeling"  of een namiddagbezoek (3 u) aan Isotopolis .  Het avondmaal in buffetvorm bood keuze uit salad-bar, soep, warm hoofdgerechtenbuffet vis/vlees en dessertbuffet + koffie.  Na het avondmaal vertrok groep 2 voor het avondbezoek aan Isotopolis (3 u).  Voor de andere starte de ontspanningsavond met bingo en bar.  De klokken werden aangepast aan het winteruur en - na een aanvaardbare nacht en toch voldoende nachtrust, waren we - bij eerste vrieskou - toe aan het ontbijtbuffet op zondag.  

Tijd voor valiezen pakken en de beentjes losgooien voor een wandeling "De Looiendse bossen" (ca. 7 km).  Na het middagmaal in buffetvorm (salad-bar - soep - warm hoofdgerechtenbuffet vis/vlees - dessertbuffet + koffie), naderde het einde van het officiële programma met de traditionele groepsfoto.

De werkgroep kan alweer starten aan de voorbereiding van de 14e editie. 

spandoek bruisende buurt maldegem.jpg

15:47 Gepost door Fred | Commentaren (0) | Permalink |  Facebook | |  Print

10-09-12

Zondag 23 september 2012: "start"-fietstocht & frietfestijn

fietstocht.JPG

Traditiegetrouw werd het nieuwe werkjaar ingezet met een gezinsfietstocht. Ondanks het herfstweer, starten 33 moedigen vanuit de Bloemestraat om via knooppunten 8 - 4 - 3 - 65 - 64 - 62 - 67 - 66 - 1 en 2 de stop te bereiken in de Poermolen.  

augustijn.jpg

Het tweede deel van het traject verliep via 78 - 77 - 82 - 86 - 79 - 11 - 9 en 10, om Maldegem te bereiken en onder vol geopende hemelsluizen de weg naar de start-/aankomstplaats terug te vinden.  Daar wachten frietjes met stoverij in een reeds aardig gevuld huis met reeds aanwezige niet-fietsers.

friet met stoverij.jpg

  

spandoek bruisende buurt maldegem.jpg

17:16 Gepost door Fred | Commentaren (0) | Permalink |  Facebook | |  Print