13-05-15

Zondag 28 juni 2015: "lekkerbekken"-tocht

Femma en kwb Maldegem sloegen opnieuw de handen in elkaar.  Samen organiseerden zij een "lekkerbekken"-tocht (sneukelwandeling).  

sneukels (banner).jpg

Vertrek en aankomst: LDC Oud St Jozef, Mw. Courtmanslaan 92 Maldegem (ontbijt - onderweg 3 stops met sneukel en drank - bij aankomst: mini-barbecue)

Op aanvraag van vele deelnemers, publiceren we hier de recepten van de uiterst gesmaakte sneukels op stop 3:

 

 Scampi a la Siciliana 


Benodigdheden voor 8 personen:

48 scampi’s
Witte wijn
6 mespunten sambal oelek
Olijfolie
500 gr boter
12 teentjes look (4+8)
1 sjalot
6 tomaten
1 bos gehakte peterselie
50 gr amandelpoeder
Cognac
Curry poeder
Peper van de molen
Cayennepeper
Oregano
Aromat
Stokbrood

Bereiding:

Scampi’s:
De scampi’s gedeeltelijk halveren, maar het staarteinde aan elkaar laten, darmkanaal verwijderen. De schalen niet wegnemen. De scampi’s kruiden met peper en zout

Lookboter:
Sjalot versnipperen, 4 teentjes look versnipperen en stoven in wat boter. curry poeder en amandelpoeder toevoegen en even laten meestoven, blussen met wat cognac en even laten afkoelen. Vermengen met zachte boter, een deel van de gehakte peterselie, peper en aromat.

Bereiding:
De tomaten pellen emonderen (zaadlijsten verwijderen) en in brunoise (dobbelsteentjes) snijden, 8 teentjes look versnipperen en de peterselie fijnhakken. In een pan een weinig olijfolie verhitten met sambal oelek en er de scampi’s aan de gesneden kant bakken. De gesnipperde look toevoegen, en de scampi’s omdraaien, wat lookboter, de tomaten brunoise toevoegen, blussen met wat witte wijn, de rest van de gehakte peterselie en wat oregano toevoegen. Even goed laten opkoken.

Afwerking:
Onmiddellijk opdienen op een voorverwarmd maxi bord met gesneden stokbrood
Bij deze bereiding is het van groot belang dat u alle ingrediënten bij u hebt en dat alles zeer snel gebeurt voor een optimale smaakimpressie.


Smakelijk!

 

Picon kwb:

Ingrediënten:

1 fles Picon Amer 
3 liter droge witte wijn 
1 fles triple sec 

10cl citroensiroop
Sap van 3 citroenen
Rietsuikersiroop

Afwerking:
IJsblokjes
Enkele appelsienen

Bereiding:

Alle ingrediënten mengen, afsmaken met rietsuikersiroop tot gewenste zoetheid.


Afwerking:

Opdienen in een groot glas met veel ijsblokken en een schijfje appelsien

 

Sfeerbeelden op

https://picasaweb.google.com/105185798918795083073/KwbSneukelwandeling2015?authkey=Gv1sRgCMqeqI-EzLau4AE

(met dank aan Linda)

 

Activiteit met medewerking van                                    en met steun van

Logo_BLOSO.png   

logo beweging maldegem.jpg

 spandoek bruisende buurt maldegem.jpg

11:22 Gepost door Fred | Commentaren (0) | Permalink |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.